Gradonačelnica Supetra: Ako nije bilo jasno, HDZ-ov Ustavni sud kadrovira premijera

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

USTAVNI sud održao je izvanrednu sjednicu o angažmanu predsjednika Zorana Milanovića u predizbornoj kampanji, a predsjednik suda Miroslav Šeparović objavio je da je Milanović angažmanom i izjavama u kampanji kršio Ustav te da ne može biti mandatar i premijer.

Dodao je kako su odlučili da Milanović više ne može biti premijer ni ako da ostavku na dužnost predsjednika Republike te da ako ga 76 ili više zastupnika u saboru izabere za premijera, Ustavni sud može poništiti tu odluku. Na njihovu se objavu nižu reakcije, a na platformi X oglasila se i SDP-ova gradonačelnica Supetra Ivana Marković. 

"Ustav je iznad naroda" kaže predsjednik Ustavnog suda!!! Ako kome do sada nije bilo jasno HDZ-ov Ustavni sud u službi kadroviranja i predsjednika Vlade. Potpuni krug zarobljenih institucija je napravljen", napisala je Marković i objavi dodala citat iz temeljnih odredbi Ustava u kojem stoji: 

"Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem."

Pročitajte više