Gradonačelnik Oroslavja koji je prokazao HDZ-ovca izlazi na izbore

Foto: FaH

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić objavio je da će izaći na parlamentarne izbore sa svojom nezavisnom listom u 3. izbornoj jedinici.

"Vrijeme je da netko stane uz malog čovjeka"

"Nisam prihvatio ponude kojih je bilo, već sam odlučio ići sa svojim imenom i prezimenom! Iskreno, mislim da sam izabrao težak, ali ispravan put.

Vjerujem da je došlo vrijeme da netko konačno stane uz malog čovjeka. Vjerujem da se pozitivna atmosfera i okružje koje imamo u Oroslavju može preslikati i dalje. I iskreno vjerujem da se ovoj korupciji koja nas guši može stati na kraj.

Sad ćete moći reći da imate za koga glasovati", napisao je u objavi na Facebooku.

Prokazao HDZ-ovca koji mu je nudio poziciju

Viktor Šimunić izabran je za gradonačelnika Oroslavja na izborima 2021. na kojima je, kao nezavisni kandidat, pobijedio dotadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Emila Gredičaka.

On je privukao pažnju javnosti nakon što je razotkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek nudi što god želi ("kaj bi ti štel biti") u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Šimunić se tako 2021., nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora našao s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja. Gredičak je, kao i Tušek, član HDZ-a.

Na snimci, za koju je Tušek tada potvrdio da je autentična, čuje se kako Tušek Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli kako bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje.

Pročitajte više