KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Gradonačelnik Otočca: Da je Zagreb Otočac, imao bi 2000 zaraženih

S PODRUČJA Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 11 je novooboljelih osoba od covida-19. Devet oboljelih osoba su s područja grada Otočca. Po jedna oboljela osoba je s područja općine Udbina i općine Perušić. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

"Danas u Otočcu imamo 9 novozaraženih koronom i ukupno je zaraženo 27 osoba. Većina je zaražena na svadbama. Ako to usporedimo sa Zagrebom, to znači - da bi Zagreb imao 2 tisuće zaraženih. Imamo jednog zaraženog u domu za starije, u osnovnoj i srednjoj školi", kazao je u Dnevniku HTV-a gradonačelnik Stjepan Kostelac. 

>> Nacionalni stožer Otočcu odobrio protuepidemijske mjere

Ponovio je kako je situacija ozbiljna, ali još ne alarmantna te najavio da će, ako bude potrebno, zabraniti rad škola s nastavom uživo i organizirati je na daljinu.

Podsjetimo, Nacionalni stožer Civilne zaštite odobrio je Gradu Otočcu protuepidemijske mjere za zaustavljanje širenja koronavirusa.

Kostelac je za Hinu rekao da od ponoći "stupa na snagu odgađanje svih odgodivih manifestacija, ograničavanje broja ljudi na obiteljskim okupljanjima na 20, na svadbama i pokopima na 50, te se zabranjuju posjeti Domu za starije i nemoćne sljedećih mjesec dana".

Također, do daljnjega se u školi moraju nositi maske (osim nižih razreda) bez obzira na osiguran razmak, a maske se moraju nositi i u ugostiteljskih objektima, osim za stolom pri konzumaciji jela i pića.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više