Gradonačelnik u SAD-u zabranio rad restoranima, a onda su ga snimili u restoranu

Foto: Twitter

GRADONAČELNIK američkog grada Philadelphije došao je na udar javnosti nakon što je zabranio rad restoranima u zatvorenim prostorima, a onda je viđen kako jede u zatvorenom prostoru restorana u Marylandu, susjednoj saveznoj državi, javlja BBC.

Fotografija Jima Kenneyja, gradonačelnika Philadelphije, postala je viralna nakon što je snimljen kako jede u zatvorenom prostoru restorana u Marylandu. Vlasnik restorana iz Philadelphije Marc Vetri je, vidjevši fotografiju, nazvao Kenneyja licemjernim.

Gradonačelnik se brani: "Pomagao sam prijatelju"

Na objavu fotografije reagirao je i ured gradonačelnika Kenneyja, koji je pokušao odluku gradonačelnika da jede u zatvorenom prostoru restorana opravdati tvrdnjom da je pomagao restoranu koji je u vlasništvu gradonačelnikova prijatelja.

"Naravno da razumijemo frustracije lokalnih vlasnika restorana, oni su među najteže pogođenima pandemijom", navodi se u reakciji iz ureda gradonačelnika.

"No, u okrugu kojeg je posjetio gradonačelnik su zabilježena 782 slučaja zaraze, dok ih je u Philadelphiji više od 33 tisuće. To su drastično drugačije okolnosti", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više