Gradski vijećnik: Curicu s Downovim sindromom su izbacili iz kafića u centru Zadra

Ilustracija: Pixsell, sceenshot Facebook

ZADARSKI vijećnik Mate Lukić večeras je objavio kako je iz jednog kafića u centru Zadra izbačena curica s Downovim sindromom, zajedno s prijateljicom njene majke. 

"Danas se u centru grada Zadra dogodila neopisiva situacija. Sramota, tuga i jad. Curica s Downovim sindromom je uništavala reputaciju ugostiteljskog objekta po riječima konobara. Ona i majka su zamoljene da se maknu sa strane. Mala bića koja su puna ljubavi i dobrote. Nemam riječi koje javno smijem uputiti toj ljudskoj mižeriji. Zadar nije takav, ti si naša sramota!" stoji u Facebook objavi gradskog vijećnika Mate Lukića. 

Podijelio je sliku druge objave u kojoj se spominje izbacivanje curice s Downovim sindromom iz koje, prema vremenu objave, proizlazi da se događaj mogao dogoditi jučer ili ranije, a ne danas. 

Kako god bilo, sve je izazvalo burne komentare Zadrana koji su u komentarima tražili ime kafića kako bi ga bojkotirali. Javili su se i iz jednog drugog kafića te ponudili djevojčici besplatni sok i njenoj pratnji sok i kavu ili nešto drugo, tijekom cijele godine. 

Pročitajte više