GRANIČNI SUKOB IZMEĐU SAD-A I PAKISTANA IZAZVAN ´NESPORAZUMOM´

Američki državni tajnik Colin Powell i pakistanski predsjednik Pervez Musharraf složili su se da je do prošlotjednog sukoba između njihovih snaga na afganistanskoj granici vjerojatno došlo zbog ´nesporazuma´, priopćio je u subotu Pakistan.

´Američki državni tajnik Colin Powell jučer je...telefonirao predsjedniku Musharrafu i oni su se složili da je do incidenta 29. prosinca vjerojatno došlo zbog nesporazuma...´, rekao je ministar vanjskih poslova Mian Khursheed Mehmood Kasuri.

On je ponovio u svojoj izjavi da će vojne operacije u Pakistanu ´samo i jedino´ provoditi pakistanske snage, unatoč suprotnim tvrdnjama američke vojske.

Američki vojni dužnosnici u Afganistanu priopćili su u petak da zadržavaju pravo progona pripadnika al Qaide i talibanskih bjegunaca preko granice u Pakistanu.

Čovjek u uniformi pakistanskih graničara sukobio se s američkim snagama na granici 29. prosinca. Pritom je jedan američki vojnik ranjen, a američki borbeni zrakoplov je bacio bombu na sporan teritorij za koji Amerikanci tvrde da je afganistanski, a Pakistan da je njegov.

Pročitajte više