Grbin: Dalićkini konzultanti savjetuju Ramljaka

Foto: Hina

PEĐA Grbin, saborski zastupnik SDP-a, u obraćanju novinarima je naveo da postoji sukob interesa u vladi i da je ministar MUP-a Vlaho Orepić jutros govorio o tome.



"Riječ je o sukobu interesa ministrice Dalić. Prošli tjedan sam upozorio na jedno odvjetničko društvo koje je bilo uključeno u izradu zakona o Agrokoru, a radilo je i za ruske banke. Jučer je Trgovački sud objavio da se svi zainteresirani za izvanrednu upravu obraćaju Anti Ramljaku. A Ramljakova e-mail adresa od jučer glasi izvaredna.uprava@savoric.com. Riječ je o izuzetnom sukobu interesa. Ovdje nije problem samo Marića i Dalić, već je on puno širi. Očito je premijer Plenković zaključio da mu je puno bolje zatvoriti oči pred kriminalom i sukobom interesa, nego kazniti one koji su u njemu", rekao je Grbin.

Na pitanje hoće li tražiti opoziv ministrice Dalić, Grbin je rekao kako će ići korak po korak, ali da ne može to isključiti.

Mail adresa otvorena preko Šavorića

Na pitanje da komentira izjavu ministra Orepića koji je pozvao ljude da prosvjeduju, rekao je da mu se čini da je malo prekoračio uzuse ponašanja i da bi trebao voditi računa o tome da je Hrvatska pravna država.

Kao što je danas rekao Grbin, zaista je apsurdno da vladin upravitelj Agrokora ima čak i mail adresu otvorenu preko odvjetničkog društva Šavorić. Riječ je o konzultantima koje je Martina Dalić angažirala za izradu Lex Todorića.



Iako je Dalić rekla da je konzultante angažirala besplatno, iz Odvjetničke komore to zabranjuju, pa su Indexu najavili izvid.

>> KOMORA ISTRAŽUJE Ako su odvjetnici Lex Todorić radili besplatno, bit će kažnjeni

Iako su radili na Zakonu, kasnije ih je Ramljak angažirao kao savjetnike.

Pročitajte više