Grbin: Koalicija Rijeke pravde kreće u pobjedu i Z..., ne smijem to reći, isto

Screenshot: hrt.hr

Grbin je održao press konferenciju, na kojoj je otkrio da će se njihova koalicija zvati Rijeke pravde.

"Jer rijeke pravde dolaze", poručio je i pozvao ljude na subotnji prosvjed.

"Naša koalicija zvat će se Rijeke pravde. A rijeke pravde dolaze 17. travnja, u proljeće, Hrvatska će nakon tog dana biti bolja", poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za medije nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke.

Na njoj su, istaknuo je, definirali mjesta na listama u svim izbornim jedinicama s koalicijskim partnerima, ali ne i njihova imena.

"Sporazum mora proći stranačka tijela partnera, nakon što ga prihvate i on bude parafiran, bit će i javno objavljen. Predstavio sam kako će izgledati raspored na listama, ali o imenima nismo, to ćemo u ponedjeljak na Glavnom odboru", rekao je.

Ustvrdio je da je rasprava među članovima Predsjedništva na jučerašnjoj sjednici bila iskrena i otvorena, ukazano je na dobre i loše stvari, ali je odluka donesena velikom većinom glasova.

Slijede pitanja novinara.

Je li ovo drugo Hrvatsko proljeće?

"Proljeće svakako jest, hrvatsko je i nakon njega će Hrvatska biti bolja."

O sinoćnjem sastanku

"Jedna stvar koju ja volim u SDP-u je što naša stranačka tijela ne traju pola sata, kod nas se razgovara, nakon toga se odluke donesu i nakon toga se odluke provedu.

Odluka je donesena velikom većinom glasova", poručio je Grbin.

"SDP kreće u pobjedu. Koalicija Rijeke pravde kreće u pobjedu i Z..., ne smijem to reći, kreće u pobjedu", dodao je.

Jeste li bili previše darežljivi prema strankama koje ne bi ušle u sabor da nisu u koaliciji?

"Neki će reći previše popustljiv, neki će reći da previše daju, istina je u oku promatrača."

Je li Milanović sudjelovao u pregovorima?

"Ja sam predsjednik SDP-a, stranka je odlučila."

To znači da Milanović nije sudjelovao?

"Vrlo jasno sam odgovorio na to pitanje. Ovo je stvar koja se tiče stranke, a Zoran Milanović ionako od ponedjeljka ne smije sudjelovati u ovakvim stvarima. Mi smo stranka Ustava i zakona i spremni smo poštovati i odluke koje su potpuno krive, želimo i na svom primjeru pokazati kako Hrvatska neće postati bolja ako se gaze institucije.

Pobjeda za hrvatske građane bit će slađa jer će znati što je zvijer u obliku HDZ-a napravila kako bi ostala na vlasti i kako bi svojim slugama omogućila da nastave krasti."

Priča se o ostavci Zorana Milanovića u zadnjim trenucima? Last minute ostavka?

"Vaš komentar o mogućoj ostavci Zorana Milanovića stavlja me u nezgodnu situaciju. Naime, u skladu s odlukama i smjernicama koje dolaze od Ustavnog suda, postoje ograničenja na ono što mogu javno komentirati. Dok svi ostali mogu slobodno iznositi mišljenja i reagirati na ovakve situacije, i HDZ i koalicijski partneri dok ne potpišu sporazum, mi unutar SDP-a ne smijemo o tome govoriti."

Uskoro opširnije

Pročitajte više