Grbin: Ovo je izvanredno stanje

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Završio je Glavni odbor SDP-a, predsjednik stranke Peđa Grbin otkrio je što se u globalu događalo, no najviše zanimanja, naravno, izaziva kandidatura predsjednika Zorana Milanovića.

"Na Glavnom odboru smo raspravljali i usvojili izborni program. Sukus se može svesti u četiri stvari, prvo i osnovno - borba protiv korupcije. Drugo, borba za standard hrvatskih građana. Treće, stanovanje. Četvrto, borba za kvalitetnije javne usluge", rekao je Grbin pa ponovio da ne želi prejudicirati odluku Ustavnog suda u Milanovićevom slučaju.

UŽIVO Peđa Grbin daje izjavu za medije

Posted by Index.hr on Saturday, 16 March 2024

Naglasio je da će se odluka čekati i poštovati, kao i da bi ona trebala doći što prije: "Ako je sjednica u ponedjeljak, očekujem tad i odluku. Kad ona stigne, odlučit ćemo što dalje. Sad je prioritet da ona dođe što prije."

Rekao je kako SDP ima plan A, B i C, ovisno o odluci Ustavnog suda. 

Smatra da se nije ponizio povlačenjem svoje kandidature za premijera.

"Stavio sam ego po strani, najbitnije je pobijediti HDZ. Ovo je izvanredno stanje i građani to razumiju. Pozivam ih da izađu na izbore. Svejedno mi je ako netko misli da sam se ponizio. Išao sam napraviti ono što smatram da je trebalo kako bi Hrvatska bila bolja."

Pročitajte više