Grčka objavila popis liječnika koji su utajili porez: Prijete im milijunske kazne

GRČKO ministarstvo financija je danas objavilo popis liječnika koji su utajili porez. Istraga je između ostaloga otkrila da je porez utajilo 57 od 150 liječnika u bogatoj atenskoj četvrti Kolonaki, zbog čega će morati platiti više milijuna eura kazni.

Ministarstvo financija u Ateni je objavilo da se istraga nastavlja te da će vlast iskoristiti sva pravna i administrativna sredstva koja su im dostupna, uključujući i zatvaranje ordinacija. Većem broju liječnika je već zamrznuta imovina na bankovnim računima, a ispituju se i oni koji su svoja financijska sredstva prenijeli u druge države.

Prema pisanju Deutsche Pressea, neki su liječnici prijavili prihode u iznosu od 300 eura u protekloj godini, a drugi nisu izdavali račune, a i uzimali su mito. Ipak, mito je u Grčkoj uobičajeno, a nedavno provedeno istraživanje je pokazalo da je 20 posto Grka u zadnjih godinu dana nekome dalo mito.

Imena utajivača poreza grčka vlada je objavila nakon što se država našla pred bankrotom te joj je nužna pomoć zemalja eurozone i MMF-a. Grčka vlada je izglasala i više kriznih mjera, što je izazvalo oštre reakcije javnosti.

Pročitajte više