Grčka predala Srbiji optuženog za atentat na Đinđića

Pripadnik nekadašnjeg kriminalnog "zemunskog klana" Dejan Milenković Bagzi, optužen za sudjelovanje u atentatu na srbijanskoga premijera Zorana Đinđića, predan je u srijedu u Ateni predstavnicima vlasti Srbije i Crne Gore, potvrdio je agenciji Beta veleposlanik SCG u Grčkoj Dušan Bataković.

Prema njegovim riječima, predstavnici srbijanskog Interpola preuzeli su optuženog Milenkovića od Odjela Interpola za Grčku.

Milenković je, nakon što je pobjegao poslije atentata, izvedenog 12. ožujka 2003. godine, uhićen u Grčkoj 16. srpnja 2004. godine, u blizini zgrade Generalnog konzulata SCG u Solunu.

Osim za sudjelovanje u atentatu na premijera Đinđića u ožujku, Milenković je optužen i za pokušaj atentata na premijera kod novobeogradske košarkaške dvorane "Limes" u veljači 2003. godine, kad je kamionom pokušavao zaustaviti kolonu vozila u kojoj je bio i premijer. Namjera je bila, kako je ustanovila istraga, da se zaustavi kolona, te da potom drugi pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" na premijera i njegovu pratnju pucaju zoljama.

Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala tereti Milenkovića i za sudjelovanje u još šest ubojstava i tri otmice, koje su počinili pripadnici "zemunskog klana".

Očekuje se da će Milenkovićevo svjedočenje baciti novo svjetlo na atentat na srbijanskog premijera, u suđenju koje je započelo u prosincu 2003. u prisustvu samo pet od 13 optuženih. Glavni osumnjičeni za ubojstvo premijera, bivši zapovjednik specijalne policije Milorad Luković Legija, predao se policiji u svibnju prošle godine, nakon godinu dana policijske potjere za njim. On poriče sve optužbe.

(Hina) xttag ybr

Pročitajte više