Grizli komunikacije prekidaju suradnju s MOST-om: "S Tomicom ćemo još plesati valcer"

Foto: FAH

"S MOST-om nažalost prekidamo suradnju, iako će nam ti heroji promjena i pokretači bolje Hrvatske uvijek ostati u srcima, a s Tomicom Karamarkom, PR i špijunskim potrčkalima ćemo još neko vrijeme plesat valcer. ;)", napisao je na Facebooku Thomas Bauer.

Raskid suradnje dolazi nakon što su mediji jučer objavili dokumente vezane za poslovanje PR agencije Grizli, a koja je brine za imidž MOST-a, za koju čelnici te tvrtke tvrde da su im ukradeni iz automobila 25. svibnja ove godine.

Dokumenti su objavljeni u vrijeme intezivnog sukoba dvaju potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i Bože Petrova, s obzirom da su ministri MOST-a glasali za opoziv Karamarka. Suvlasnik Grizlija cijeli slučaj ukradenih dokumenata veže upravo za Karamarka koji osobno pokušava napraviti pritisak na MOST.

"Od trenutka kada je gospodin Karamarko dobio informaciju da bi zbog afere Konzultantica Božo Petrov mogao tražiti njegov odlazak iz Vlade, u više je medija višekratno pokušana diskreditacija agencije Grizli", tvrdi jedan od čelnika Grizlija Thomas Bauer.

Objavljeni ugovori

Objavljeni su ugovori Grizlija s austrijskim Braunsberger Holdingom za PR usluge vezano za njihov spor s također austrijskim Focus Investom oko trgovačkog centra West Gate. U ugovoru stoji da će Grizli otvoriti tu temu preko portala – Energypress ili Seebiz.eu, zatim da će tu priču ponuditi vodećim novinama u Hrvatskoj Večernjem ili Jutarnjem listu, a otvorit će tu temu i u TV emisiji poput Otvorenog.


Nuđeni su i kontakti s ministrima koji su članovi MOST-a i to ministrom pravosuđa Antom Šprljom te zamjenikom ministra graditeljstva Sandra Nižetića kao Tomislavom Bobanom koji je na prijedlog MOST-a preuzeo Državni ured za upravljanje državnom imovinom, a svi su trebali gostovati u emisiji Otvoreno HTV-a.

Nude se i kontakti s potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom i ministrom Vlahom Orepićem, a posebni bonusi bili su osigurani ako DORH podigne optužnicu za ovaj slučaj.

Aferu Westgate otkrio je Index još u ožujku 2013. godine, a vezano za spornu odluku DUUDI-ja u korist Shopping Cityja Zagreb, poznatijeg kao trgovački centar West Gate. Trakavica je trajala godina, još od 2009. godine a bili su uključeni kako ministri Vlade Ive Sanadera i Jadranke Kosor tako i one Zorana Milanovića.

Uskoro opširnije...

 
 

Pročitajte više