Grk kod Tovarnika pokušao u kamionu prošvercati preko 4 milijuna cigareta

Foto: Carinska uprava

CARINSKA uprava je objavila da su carinici kod Tovarnika zaustavili kamion u kojem se pokušalo prošvercati preko četiri milijuna komada cigareta.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik, prilikom ulaska u carinsko područje EU izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin.

Pregledom vozila u kojem je prijavljena roba za tržište EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

U kamionu bilo 22.000 Winstona

Detaljnim pregledom navedenog vozila utvrđeno je da se u poluprikolici osim deklarirane robe nalazi i 400 kartonskih kutija u kojima se nalazi 22.000 šteka cigareta i to: 16.000 šteka cigareta Winston Blue i 6000 šteka cigareta Winston Fine Line, priopćila je Carinska uprava.

Pronađena roba je oduzeta, a protiv vozača je Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 257. Kaznenog zakona.

Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200,00 eura oduzeti su kamion i poluprikolica.

Policijski službenici su uhitili vozača i predali ga pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više