KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Grlić Radman: EU treba pomoći partnerskim zemljama u krizi koronavirusa

Foto: HINA

ŠEF hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu da EU treba pomoći partnerskim zemljama u krizi koronavirusa u zdravstvenom i gospodarskom pogledu.

"Europa, kao i ostatak svijeta, od nas s pravom očekuje sustavnu i usklađenu reakciju na krizu", rekao je Grlić Radman uoči videokonferencije Vijeća za vanjske poslove EU o mjerama protiv koronavirusa.

"Hrvatska kao predsjedajuća Vijećem EU u potpunosti je svjesna odgovornosti koju ima prema europskim građanima, ali i građanima partnerskih zemalja", rekao je hrvatski ministar.

Pružanje pomoći partnerima

Naglasak videokonferencije bit će na pružanju pomoći partnerskim zemljama u zdravstvenom i gospodarskom pogledu te na većoj suradnji sa zemljama jugoistočne Europe. 

"Očekujem još jednu potvrdu međunarodne suradnje i pružanja potpore najranjivijim državama, državama Afrike i dijelovima Azije koji su najviše izloženi pandemiji", rekao je Grlić Radman. 

Šef hrvatske diplomacije ističe da "najviše možemo učiniti kada smo solidarni i vođeni idejom zajedništva".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više