Grmoja: Grlić Radman zaradio na muci slavonskih seljaka

Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja kazao je danas da je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ostvario profit na muci slavonskih seljaka te poručio kako će i to biti jedna od tema na plenarnoj sjednici na kojoj će se raspravljati o njegovom opozivu.

„Svi znamo što se događa u Slavoniji i koliko je svinja tamo eutanazirano, da je profit na toj muci ljudi u Slavoniji ostvario Gordan Grlić Radman”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u saboru. Kaže da se zahtjev za opoziv Grlića Radmana odnosi na ministrovo neprijavljivanje dividende u imovinskoj kartici, što je afera koju su otkrile Index Istrage, ali da će tijekom rasprave otvoriti i temu vezanu uz eutanaziranje svinja u Slavoniji i zaradu tvrtke Agroproteinka.

"Problematičan je i način na koji je otac ministra došao u vlasništvo Agroproteinke"

Kako je moguće da je tvrtka koja ima javnu ovlast zbrinjavanja uginulih i eutanaziranih životinja u privatnom vlasništvu i to ministra u vladi koja donosi odluke o postupanju uslijed zaraze, upitao je Grmoja koji problem vidi i u načinu na koji je otac ministra došao u vlasništvo Agroproteinke tijekom privatizacije.

„Kada se pojavi zaraza, nitko ne bi trebao u tome vidjeti priliku za zaradu, a ovdje je priliku za zaradu vidio ministar u vladi koji nije u svojoj imovinskoj kartici, uz to što je lagao da nije ispravljao podatke u kartici, upisao dobit koju je ostvario”,  rekao je Grmoja.

Vezano za ilegalne migracije Grmoja je ponovio stav Mosta da na kritične točke na granicama treba poslati vojsku.

Tražimo raspravu o ilegalnim migrantima na plenarnoj sjednici sabora, poručio je Grmoja i najavio da će oporba taj zaključak predložiti u srijedu na tematskoj sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Pročitajte više