Grmoja: Nepostojeća rijeka Peruća je moja greška

Foto: Patrik Maček/ Pixsell, Screenshot: Facebook

NIKOLA Grmoja priznao je da je nepostojeća rijeka Peruća njegova pogreška. Radi se, da podsjetimo, o pogreški u opozivu Martini Dalić gdje na jednom mjestu, u kontekstu gradnje elektrane, piše kako se ista gradi na rijeci Perući.

>> Ovo je prilično sramotno, oporba u opozivu Dalićki piše o rijeci koja ne postoji. Iz vlade im se rugaju

Jasno, riječ je o rijeci Cetini, a Peruća je akumulacijsko jezero na ovoj rijeci.

"Jedna od glavnih vijesti današnjega dana je pogreška u zahtjevu za opoziv ministrice Dalić u kojemu se spominje nepostojeća „rijeka Peruća“. Ovu sam pogrešku omaškom ja napravio dodajući tu točku naknadno na prvotni nacrt opoziva. Za to se ispričavam svim kolegama u oporbi, ali i kolegama iz kluba Mosta koji su podržali zahtjev za opoziv. Oni ne mogu i ne trebaju dijeliti odgovornost za moje pogreške.

Ali ovaj nevažni detalj treba nas sve podsjetiti kako je došlo vrijeme da svatko tko obnaša bilo koju političku funkciju prihvati odgovornost za svoje pogreške. Iza svake krive odluke stoji ime i prezime konkretne osobe. A cijela javnost zna tko stoji iza afere „savjetničke naknade“, tko je doveo i tko je cijelo vrijeme štitio Antu Ramljaka u marifetlucima u kojima je TEXO MANAGEMENTU, njegovoj bivšoj tvrtki, isplaćeno 12 milijuna kuna. Ime i prezime mozga i političkog zaštitnika operacije „savjetniče naknade“ je MARTINA DALIĆ.

Danas je taj slučaj dobio novu dimenziju jer je cjelokupna Vlada stala u obranu tog lešinarskog pothvata. Umjesto da najure kompromitiranu ministricu, premijer i ostali članovi Vlade odlučili su je zaštiti. Pametnome dosta", piše Grmoja.
 

Pročitajte više