Grmoja: Nisam u samoizolaciji nego u pasivnom nadzoru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MOSTOVAC Nikola Grmoja, jedan od 23 sudionika sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost, danas se ipak pojavio u saboru nakon odluke epidemiologa da ne mora u samoizolaciju zbog boravka u istoj dvorani sa zaraženim SDP-ovim Frankom Vidovićem, nego je u tretmanu takozvanog pasivnog nadzora.

"Ne moram u samoizolaciju budući da nisam bio u bliskom kontaktu s Frankom Vidovićem koji je zaražen koronavirusom. Na sjednici Odbora sam imao masku cijelo vrijeme i stajao sam oko pet metara iza, a Vidović mi je bio okrenut leđima", pojasnio je Grmoja novinarima zašto je došao u sabor, iako je svim sudionicima sjednice Odbora saborska služba preporučila samoizolaciju do odluke epidemiologa.

Moraju izbjegavati starije i češće nositi masku

"Zvali su nas i prije glasanja, ali saborske službe su nas zamolile da, budući da postoji mogućnost online glasovanja, ne dolazimo, ali kako su se dogodili tehnički problemi s glasovanjem, došli smo u sabor. Rečeno nam je da izbjegavamo starije ljude, da malo pripazimo i češće nosimo masku", dodao je Grmoja.

Ne zna jesu li kakve mjere određene drugim sudionicima sjednice, ali je rekao kako je moguće da je onima koji su bili bliže Vidoviću određena mjera samoizolacije.

Pasivni nadzor određen je i Grmojinom stranačkom kolegi Miri Bulju, koji je također bio na sjednici Odbora.

Pročitajte više