Grmoja o pregovorima: Vidio sam iskru u Penavinim očima

Screenshot: Podcast Mrežnica

Mostov Nikola Grmoja gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio o pregovorima o sastavljanju većine. Prvo je ocijenio da njima nije opcija podržavanje lijeve vlade jer im građani nisu dali povjerenje za to, nego za svrgavanje HDZ-a s vlasti.

No ocijenio je i da vlade nema bez Domovinskog pokreta. "Birači su poslali poruku da HDZ žele poslati u oporbu", kazao je i dodao da i ljevica mora shvatiti da je preko 60 posto birača glasalo za opcije od centra nadesno. "Građani osim HDZ-a na vlasti ne žele ni lijeve, globalističke politike", kazao je.

Govoreći o sastavljanju vlade, ispričao je kako je njegova ideja od početka da se pokuša pridobiti DP tako da im se ponudi ključna uloga. "Otvoreno smo rekli Penavi, bio je tu i Dabro i još jedan pregovarač. Rekli smo da nudimo da Penava bude predsjednik Sabora i da kroz godinu dana donesemo niz zakona u korist hrvatskih građana", rekao je.

"Rekao sam otvoreno Penavi, vi iz DP-a birajte, želite li Ivana Penavu ili Gordana Jandrokovića i Milorada Pupovca? Ne znam ima li za zastupnike DP-a jednostavnijeg izbora, svojeg predsjednika ili Jandrokovića i Pupovca", kazao je. "Ja sam vidio iskru u njegovim očima. Osjetio sam da on o tome ozbiljno razmišlja, ali ne znam kakva je situacija u ostatku DP-a", rekao je.

Pročitajte više