Grmoja objavio dokument: Sud traži ukidanje imuniteta Grliću Radmanu

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

MOSTOVAC Nikola Grmoja objavio je na svom Facebook profilu da je stigao zahtjev suda za skidanje imuniteta ministru Gordanu Grliću Radmanu zbog korupcije u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.

"PLENKOVIĆ U NOVOM PROBLEMU - STIGAO MU JE ZAHTJEV ZA SKIDANJE IMUNITETA GRLIĆU RADMANU ZBOG KORUPCIJE

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u.

Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao 'reliktom prošlosti' čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana.

Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac", napisao je Grmoja.

 

Grmoja: Zataškava se izvlačenje novca

Nikola Grmoja za Index kaže da se u ovom slučaju radi o slučajevima izvlačenja novca iz veleposlanstava koji su se događali prije nego je Grlić Radman došao na ministarsku poziciju, ali koje se sada zataškava.

DORH je, kaže Grmoja, odbacio prijavu Damira Sabljaka bez da mu je omogućio uvid u objašnjenje. Uvid u odluku DORH nije dopustio ni Saborskom odboru, kaže Grmoja i naglašava da se radi o skandaloznoj odluci.

Nakon toga je Sabljak pokrenuo privatnu tužbu protiv Grlića Radmana, ali Plenković uporno zahtjev za skidanje imuniteta drži na čekanju, tvrdi zastupnik Mosta.

Ne radi se u ovom slučaju o zaštiti samo HDZ-ovaca, nego se štite prijatelji Andreja Plenkovića, naglašava Grmoja. 

Pročitajte više