Grmoja: Ostojićeva nervoza samo je potvrdila moje sumnje o praćenju Petrova

GLASNOGOVORNIK MOST-a Nikola Grmoja osvrnuo se na izjave ministra Ranka Ostojića koji je pozvao Božu Petrova na sučeljavanje. U razgovoru za Index Grmoja je izjavio kako Božo Petrov trenutno ima puno ozbiljnijih stvari za raditi od sučeljavanja pa se zato umjesto Petrova on ponudio da dođe na sučeljavanje s Ostojićem.

"Ja sam prijavio da je Petrov praćen jer za to imam indicije, nikad nisam rekao da imam konkretne dokaze. Očekujem da se to ispita, no iskustvo je pokazalo da zadnjih 20 godina nikad niti saborski odbor niti unutarnje  kontrole nisu pokazale nikakve nepravilnosti što baca još veću sumnju. Sinoćnja nervoza Ostojića je samo pojačala moje sumnje i još njegovo današnje sazivanje press konferencije. Čovjek je donio isprintani članak s jednog opskurnog portala.

Iako je prijavljeno saborskom odboru vjerojatno je da ništa neće biti od toga. Mi smo u pregovorima i s SDP-om i s HDZ-om tražili civilni nadzor nad službama. Obje strane su to odbile. Kad smo rekli da se slažemo oko 95 posto, e upravo se oko ovog nismo složili ni s jednima, to je zanimljivo. Zato sad inzistiramo na MUP-u jer je očito da se tu događaju nepravilnosti", rekao je Grmoja.

"Vidjeli smo kako službe rade svoj posao"

Dodao je kako je on šaljivo odgovorio Ostojiću da pristaje na sučeljavanje u stanu Kotromanovića.

"Tamo smo vidjeli kako su sjedili ministar obrane i premijer pa je time viđeno kako su naše službe odradile svoj posao. Također sam rekao da se možemo sučeljavati citirajući članke s dnevnog jer je to Ostojić sinoć iznio. Naravno da će Ostojić tvrditi da se to nije događalo. Veliki broj građana sumnja da se takve stvari događaju. Ja sam rekao neka institucije rade svoj posao, mada sumnjam da će išta napraviti. Ostojić pokušava sad na ovom profitirati, no vidno je nervozan i to baš jako jako nervozan", rekao je Grmoja.

Podsjetimo kako je Ostojić na današnjoj konferenciji za medije izjavio kako ga ne zanima što je rekao Grmoja te da je on pozvao Petrova.

"Ako ima muda neka dođe na sastanak sa mnom, na sučeljavanje na bilo kojoj televiziji pa ćemo vidjeti tko koga prati, gdje je ta priča o korupciji, tko su njegovi savjetnici", rekao je Ostojić na današnjoj press konferenciji.

Grmoja ponovio i kako novi izbori nisu isključena opcija

Ostojić je spomenuo i Grmojin prijedlog da se nađu u Kotromanovićevom stanu. "On ne bi bio dobrodošao tamo jer niti ne zaslužuje da se s takvom osobom uopće sjedne, a niti da ga se primi u stan", poručio je Ostojić.

Inače, Grmoja je za kraj rekao kako Božo Petrov nastavlja pregovore s HDZ-om koji idu u dobrom smjeru, no da novi izbori nisu isključeni.

"Ovo su pregovori u kojima imamo zahtjeve, jasno smo rekli što želimo, rekli smo i da novi izbori nisu isključena opcija, no nadamo se da će pregovori uspješno završiti. Tražimo MUP jer dosad nije bilo nikakvog nadzora nad njima, službe su se posljednjih 20 godina bavile političkim borbama i obračunima", rekao je Grmoja.

Pročitajte više