Grmoja zove ljude da potpišu za referendum o covid-potvrdama: "Mjere su besmislene"

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

MOSTOV saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je još jednom pozvao građane da potpisima podrže njihovu inicijativu za raspisivanje referenduma o ukidanju covid-potvrda kao posljednju crtu obrane od, kako ih je nazvao, besmislenih mjera i najava obveznog cijepljenja.

"Potpišite za referendum, to je posljednja crta obrane da se zaustave mjere koje nemaju nikakvog smisla i najave obveznog cijepljenja", poručio je Grmoja građanima iznoseći u slobodnom govoru stajalište Mosta o predloženim izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Vladu je prozvao da tim zakonskim izmjenama, o kojima će sabor raspravljati u četvrtak, osim kazni za dužnosnike koji ne žele dijeliti građane na cijepljenje i necijepljene, želi "podvaliti" i širu upotrebu covid-potvrda.

Iza Božića covid-potvrde obavezne u kafićima, restoranima i teretanama?

"Iza Božića moguće je da će covid-potvrde biti obvezne i u kafićima, restoranima i teretanama", ocijenio je Grmoja.

Saborski zastupnik Stephen Nikola Bartulica (DP) u slobodnom se govoru usprotivio inicijativi novog čelnika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca da se u gradu vrati Trg maršala Tita.

"Vidimo opet najave da bi se moglo vratiti ime jednom zagrebačkom trgu po komunističkom diktatoru. Neki zarobljeni umovi i dalje su u ideološkim okovima i Demokratski pokret o tome neće šutjeti", poručio je Bartulica.

Zastupnica: Nadam se da je došlo vrijeme u kojem će se komemorirati sve nevine žrtve

Marko Pavić (Klub HDZ-a) pohvalio je vladinu odluku o zamrzavanju te potom odmrzavanju cijena naftnih derivata, ustvrdivši kako je to jasna poruka da vlada ima alate za zaštitu građana i poduzetnika te će u slučaju potrebe reagirati i u budućnosti.

Urša Raukar Gamulin (Klub zeleno-lijevog bloka) podsjetila je na 30. obljetnicu ubojstva obitelji Zec u Zagrebu. Pritom je izrazila nadu kako je došlo vrijeme u kojem će se komemorirati sve nevine civilne žrtve i u kojem više nijedno dijete ili nevina osoba neće biti ubijeni ili obilježeni samo zato što su drugačiji.

Domagoj Hajduković (Klub Socijaldemokrata) podsjetio je pak na Međunarodni dan volontera 5. prosinca i ulogu koju su volonteri imali kod pomaganja građanima nakon potresa u Zagrebu i na Baniji.

Pročitajte više