Grmoja: Nakon što padnu suradnici ministrice i sama ministrica, pada i Plenković

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se danas na nove informacije o nenamjenskom trošenju europskog novca putem Ministarstva kulture te ustvrdio da se "steže obruč" oko ministrice Obuljen Koržinek i ocijenio "izvjesnim" da će "pasti" njeni suradnici, a tada i premijer.

"E-mail korespondencija govori da se obruč oko ministrice Obuljen i suradnika steže", ocijenio je Grmoja u priopćenju te dodao da "uporno premijerovo napadanje medija i pokušaj osporavanja nadležnosti Ureda javnog tužitelja pokazuje da Andrej Plenković uopće ne spori da je novac nenamjenski potrošen".

"Nakon što padnu suradnici ministrice i sama ministrica, pada i Plenković"

Grmoja kaže i da premijer želi dokazati da je nenamjenski potrošen hrvatski novac "jer je svjestan da DORH ima pod kontrolom dok Ured europskog javnog tužitelja očito nema pod kontrolom".

"Poruka premijera zaista je skandalozna, jer po njemu nije važno što je pronevjeren novac, bitno je tko istražuje je li novac pronevjeren", ustvrdio je Grmoja te dodao da će "unatoč ogromnim Plenkovićevim naporima da ospori nadležnost EPPO-a, sasvim izvjesno pasti suradnici ministrice Obuljen Koržinek, možda i sama ministrica, a tada pada i sam Plenković".

Premijer Andrej Plenković ranije je na pitanje misli li da su se namještali natječaji za pojedine tvrtke, jer se to čini iz objavljenih mailova, odgovorio da ne zna i da će Ministarstvo kulture i medija samo odgovoriti.

Ministarstvo kulture i medija priopćilo je, vezano uz recentne medijske objave oko svog postupanja neposredno nakon potresa 2020., da su svi projekti obnove provedeni prema pravilima Fonda solidarnosti i da su prošli kontrole nadležnih ustanova.

Pročitajte više