Grmoja za Index: MOST dobiva šest ministarstava, među njima i MUP

Foto: FAH

GLASNOGOVORNIK MOST-a Nezavisnih lista Nikola Grmoja potvrdio je Indexu da je MOST dogovorio da će voditi Ministarstvo unutarnjih poslova.

"To nije ništa novo, to je bio načelni dogovor i u tom smjeru su vođeni pregovori i razgovori. To su Ministarstvo zaštite okoliša, pravosuđe, uprava, poljoprivreda, gospodarstvo i MUP, na kojem smo inzistirali. U ponedjeljak se nastavljaju pregovori, ali od početka je bilo jasno koji su naši uvjeti", kazao nam je Grmoja.

Podsjetimo, Grmoja je i ranije za Index potvrdio da je MOST neće odustati od MUP-a. "Tražimo MUP jer dosad nije bilo nikakvog nadzora nad njima, službe su se posljednjih 20 godina bavile političkim borbama i obračunima", rekao je Grmoja.

Nakon što je Grmoja, gostujući na N1 televiziji, izjavio da ima indikacije da je Božu Petrova cijelo vrijeme nakon izbora pratio PNUSKOK, uskoro je u centar pozornosti došla "borba" za vođenje Ministarstva unutarnjih poslova između Domoljubne koalicije i MOST-a.

Danima se spekuliralo hoće li HDZ prepustiti MUP MOST-u, a Domagoj Ivan Milošević je, na upit zašto baš svi žele MUP, kazao: Iskreno, ne znam. Mislim da je, s obzirom što sam rekao, primarni cilj gospodarstvo, možemo nagađati, ali mislim da ono što građani očekuju od buduće vlade, osim reformi, su i posljedice onog što želimo da donesu te reforme. Svi pričamo o tim reformama, ali ono što građani očekuju a to je da se stvari napokon u 2016. pokrenu naprijed. Da počnemo sustizati ostale članice EU".

Pročitajte više