Grupa splitskih dilera dobila ukupno 32 godine zatvora

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

NA splitskom Županijskom sudu objavljena je presuda šesteročlanoj zločinačkoj udruzi Alena Markulića zvanog Luster za preprodaju velikih količina heroina i kokaina. Vijeće sutkinje Ivone Rupić izreklo je okrivljenicima kazne u trajanju od četiri do šest godina, ukupno 32 godine zatvora, javlja Dalmatinski portal.

Alen Markulić, Siniša Dodoja, Tomislav Blažević i Igor Sarić, u čijoj kući u Prugovu je nađena droga, osuđeni su na po šest godina, a Darko Milišić i Ivan Jerković na po četiri godine zatvora. Vijeće je ocijenilo da je njihova kriminalna aktivnost bila nešto manja. 

USKOK: Švercali su drogu iz BiH

USKOK ih je inače teretio da su iz BiH prošvercali po pet kilograma heroina i kokaina, no vijeće je ispustilo "državu porijekla" iz činjeničnog opisa te su se zadovoljili količinom droge, 1.3 kilograma kokaina i 2 kilograma heroina, nađene prilikom uhićenja u svibnju 2020. godine. 

Premda su registrirani prelasci nekih optuženika preko granice s BiH, to nije bilo dovoljno da se zaključi da su u tim prilikama prevozili drogu, a što se količine tiče, sutkinja Rupić pojasnila je da nisu raspolagali točnim podacima. 

"Radilo se o ozbiljnoj organizaciji"

Sudsko vijeće zaključilo je kako se radilo o ozbiljnoj organizaciji i da su se svi članovi pojavljivali u kući u kojoj je skladištena droga, osim Jerkovića, za kojeg je navedeno da se bavio poslovima distribucije. 

Grupa je duže vrijeme bila pod nadzorom PNUSKOK-a. Svi ostaju u istražnom zatvoru.

Pročitajte više