GSV raspravljalo o poteškoćama Sljemena

GOSPODARSKOSOCIJALNO vijeće (GSV) danas je razmatralo problematiku vezanu uz tvrtku Sljeme, čiji radnici već dvadeset i sedmi dan prosvjeduju na Markovu trgu, a ocijenjeno je da je Vlada poduzela sve radi rješavanja njihova statusa.

Socijalni partneri ocijenili su da je Vlada učinila maksimum napora u posredovanju između uprave Sljemena i Sindikata poljoprivrede u cilju rješenja statusa radnika i utvrđivanja mogućeg načina podmirenja sadašnjih i budućih potraživanja radnika, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Predstavnici Vlade, sindikalnih središnjica i poslodavaca očekuju da će USKOK, Državno odvjetništvo i druge nadležne ustanove postupati sukladno svojim ovlastima.

Inače, radnici Sljemena prijavili su USKOK-u nezakonitosti u privatizaciji.

GSV je podržao radnike u njihovim nastojanjima za ostvarivanje zakonom utvrđenih prava u okviru institucionalnih tijela, a imajući u vidu njihov težak položaj.

Članovi GSV-a dogovorili su da će to tripartitno tijelo u okviru svojeg djelokruga redovito pratiti tijek rješavanja problematike Sljemena i posebice primjenu zakonskih propisa.

Pročitajte više