Gudurić: Moj DNK je na puški zato što sam je dirao na jednoj zabavi u Sloveniji!

BOJAN GUDURIĆ preko jednog od svojih odvjetnika poručio je javnosti kako ne može biti svjedok pokajnik iz razloga što o samom događaju ne zna baš ništa.

Kako je u razgovoru za Index rekao odvjetnik Slavko Ašćerić iz Sarajeva, Gudurić tvrdi kako je Roberta Matanića, Luku Matanića i Amira Mafalanija početkom 2008. vidio posljednji put te da ih od tada nije vidio niti je sudjelovao u bilo čijem ubojstvu. "Stoga i ne mogu biti svjedok pokajnik, jer o samom događaju ne znam ništa", prenosi Ašćerić Gudurićeve riječi. Gudurić također tvrdi kako ostale optužene za ubojstvo Ive Pukanića nije nikad vidio, niti s njima razgovarao.

"U Zagreb je došao kako bi izbjegao zatvor u Srbiji, a ne da ubije Pukanića"

Ovaj novi iskaz Gudurićeva sarajevskog odvjetnika je svojevrsna "nadogradnja" informacija koje je Indexu proteklih dana dao Nenad Balaban, banjalučki odvjetnik kojeg je Gudurić angažirao da posreduje u njegovoj predaji. Ašćerić sada tvrdi kako je Gudurić posljednji put vidio bratiće Matanić i Mafalanija početkom 2008. godine, ali Balaban je za Index prije nekoliko dana ispričao da je Gudurić nedugo prije Pukanićeva ubojstva bio u Zagrebu i da je tada u ruci držao pušku na kojoj je pronađen njegov DNK.

"On kaže da je pobjegao u Hrvatsku zato što je tada u Srbiji osuđen na zatvorsku kaznu zbog razbojništva. Nije želio ići u zatvor i ostaviti iza sebe suprugu koja je bila nezaposlena i tek tada dobila dijete. U to vrijeme je s nekim društvom u kojem je bilo 20-ak osoba bio u Sloveniji, u nekom mjestu koje je od Zagreba udaljeno 130 kilometara. Tamo se održavala nekakva proslava, a bilo je i oružja koje su oni svi razgledali, dirali... Ali nitko nije pucao iz tih pušaka. Gudurić kaže da on čak i ne zna pucati i da će svoje tvrdnje dokazati na sudu", kaže nam Ašćerić.

Gudurićev odvjetnik dodaje da osobe koje su sudjelovale na toj proslavi, mogu posvjedočiti da je njegov DNK koji je policija kasnije pronašla tako dospio na pušku. Na pitanje jesu li na toj zabavi bili bratići Matanić ili Amir Mafalani, Ašćerić nije znao odgovoriti. "Gudurić mi nije rekao tko je sve bio u tom društvu", kaže Ašćerić.

"Hrvatska ide u EU, a u Srbiji ti nađu dva bilo kakva svjedoka i onda si gotov"

Svom banjolučkom odvjetniku Balabanu je Gudurić priznao da želi biti izručen Hrvatskoj zato što strahuje da će mu u Srbiji život biti ugrožen. No, Ašćerić tvrdi kako se ne radi o strahu da bi ga Joca Amsterdam mogao likvidirati kako ne bi dao iskaz na sudu u Zagrebu.

"On želi ići u Hrvatsku jer vjeruje da će tu dobiti pošteno suđenje, zato što Hrvatska ide u Europsku uniju, a Srbija ne. U Srbiji, tvrdi Gudurić, pronađu dva bilo kakva svjedoka da ispričaju neku priču i onda si gotov. On tvrdi da nema nikakve veze s ubojstvom Ive Pukanića i da će to dokazati na sudu Hrvatskoj", zaključio je Ašćerić.

Bojan Gudurić predao se u ponedjeljak navečer banjolučkoj policiji, dva dana pred početak suđenja, što je potaknulo špekulacije kako se s nekim dogovorio oko predaje.

Pročitajte više