Guverner New Yerseyja podupro Donalda Trumpa

Foto: FAH

GUVERNER New Yerseya Chris Christie podupro je u petak kandidata za republikansku predsjedničku nominaciju Donalda Trumpa, rekavši da taj multimilijarder i poslovni čovjek ima najveće šanse pobijediti demokratkinju Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 8. studenog.

"Najbolji čovjek za pobjedu nad Hillary Clinton na sinoćnoj debati je nesumnjivo Donald Trump", rekao je Christie na konferenciji za novinare dan nakon televizijske debate republikanskih kandidata.

Christie (53) je ranije u veljači odustao od utrke za republikansku nominaciju i njegova potpora Trumpu najveća je potpora etabliranih republikanaca dosad. Vodeći u anketama, Trump (69) nikad nije obavljao neku javnu dužnosi i u kampanju je ušao kao politički outsider.

Potpora guvernera New Yerseya daje Trumpu, koji je iz susjednog New Yorka, veliku prednost uoči tzv. super utorka, ključnih predizbora u 12 južnih država idućeg tjedna.

Najavio promjene zakona o kleveti

Trump je u petak izjavio da će, bude li izabran za predsjednika, izmijeniti zakon o kleveti kako bi se olakšalo podizanje tužbi protiv medija.

Govoreći na skupu u Forth Worthu u Texasu, Trump je rekao da je ta promjena nužna za borbu protiv "nepoštenja" američkih novina.

"Jedna od stvari koju ću učiniti ako pobijedim, izmijenit ću naš zakon o kleveti pa kad namjerno pišu negativne, lažne i grozne članke, možemo ih tužiti i zaraditi puno novaca", istaknuo je.

Trump redotivo u kampanji kritizira medije, žaleći se da ga loše prate i povremeno vrijeđa konkretne novinare i medijske kuće.

Pročitajte više