Guverner o Severodonjecku: Ne isključujemo mogućnost povlačenja

Foto: Profimedia

GUVERNER Luhanska Serhij Hajdaj je na svom Telegram kanalu objavio novi izvještaj o situaciji u Lisičansku i Severodonjecku, ključnim gradovima na istoku Ukrajine, koji su već tjednima pod žestokim napadima ruskih snaga.

"Borbe se nastavljaju u svim smjerovima. Mnoge obrambene strukture u industrijskoj zoni Severodonjecka su već uništene i zbog toga ne isključujemo mogućnost povlačenja na nove, utvrđenije pozicije", objavio je Hajdaj. 

"Lisičansk je pod teškim napadima. I dalje održavamo život u gradu... Nastavlja se 'tiha' evakuacija civila, danas je otišlo oko 40 ljudi", napisao je guverner.

"Civili bi mogli postati taoci rasista"

"U slučaju okupacije Severodonjecka, civili koji se skrivaju u skloništima kemijske tvornice postat će taoci rasista. Imat će pristup samo okupiranim dijelovima Luhanska", stoji u objavi

"U novookupiranim teritorijima rasisti (kako Hajdaj naziva borce proruskih separatista, op.a.) su već počeli s takozvanim 'filtriranjem'. Aktiviste i ljude uključene u vojne akcije love, a na meti su i rođaci tih kategorija ljudi", objavio je Hajdaj.

Ove tvrdnje nisu neovisno provjerene.

Pročitajte više