Guverner najsjevernije ruske regije napadnut nožem, u kritičnom je stanju

Guverner regije Murmansk, Andrej Čibis, u kritičnom je stanju nakon napada nožem. Jutros se pojavio u videu iz bolnice, u kojem je objasnio da je napadnut jučer. Napadač je ubo je Čibrisa u trbuh nakon njegovog sastanka sa stanovnicima arktičkog grada Apatiti jučer navečer, javljaju ruski mediji.

Čibis je operiran nakon čega je regionalni zdravstveni načelnik ocijenio njegovo stanje "teškim", dok je glavni liječnik lokalne bolnice rekao da je guverner imao "mnogo sreće" što mu u napadu nije pogođena aorta.

Napadač identificiran kao lokalni željeznički radnik

"Oporaviti ću se i nastaviti boriti", rekao je Čibis iz bolničkog kreveta u videu objavljenom u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Guvernerova glasnogovornica Lilija Sečkina rekla je za rusku državnu radioteleviziju Rusija-24 da je prerano reći kada se očekuje da će se guverner potpuno oporaviti.

Čibisova zamjenica Nadežda Aksjonova bit će vršiteljica dužnosti guvernera Murmanska tijekom njegovog oporavka, objavila je regionalna uprava. Istražitelji su rekli da je neidentificirani muškarac priveden zbog sumnje na pokušaj atentata.

"Tijekom ispitivanja, muškarac je objasnio da je počinio napad jer nije volio guvernera, iako ga nije osobno poznavao", rekao je ruski Istražni odbor.

Internetska stranica RBC, pozivajući se na anonimni izvor, identificirala je osumnjičenika kao 42-godišnjeg lokalnog željezničkog radnika Aleksandera Bidanova. Istražitelji su navodno zaplijenili Bidanovljeve osobne elektroničke uređaje tijekom pretresa njegovog stana u Apatitiju.

Pročitajte više