Haagu dostavljena medicinska dokumentacija optuženog Lukića

NACIONALNI savjet za suradnju s Haaškim tribunalom Srbije i Crne Gore poslao je tom sudu medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju haaškog optuženika, policijskog generala Sretena Lukića, optuženoga za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Nacionalnog savjeta Rasim Ljajić.

Ljajić je agenciji Beta kazao da je formirano liječničko povjerenstvo, sastavljeno od eminentnih domaćih stručnjaka, koje će utvrditi kakvo je Lukićevo stanje nakon operacije srca, te bi u utorak i to izvješće trebalo biti dostavljeno Haaškom sudu.

Po Ljajićevim riječima, postoji mogućnost da Haaški sud formira ekipu koja bi doputovala i provjerila Lukićevo zdravstveno stanje, odnosno mogućnost da mu se u eventualnom pritvoru u Sheveningenu osigura odgovarajući zdravstveni tretman.

Optuženi Lukić jedini je od četvorice generala koji je od Okružnog suda u Beogradu preuzeo haašku optužnicu, za razliku od ostale trojice optuženih vojnih i policijskih generala čije izručenje traži Haaški sud.

Optuženi Vladimir Lazarević je ranije izjavio da se neće predati Haaškom sudu, Nebojša Pavković je to ponovio prošloga četvrtka , a Vlastimir Đorđević se od pada režima Slobodana Miloševića krajem 2000. godine navodno nalazi u Rusiji.

Pročitajte više