SDP-ovac: Plenković je kontrol frik, to je jasno svima koji nisu "lagano retardirani"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić komentirao je za N1 preseljenje sabora na Črnomerec, ali i druge političke teme.

Nova adresa bit će vojarna Petar Zrinski na Črnomercu, u sklopu koje se nalazi i Hrvatsko vojsko učilište Franjo Tuđman.

“Ako je jeftino, to je ok. Možda bi bilo bolje da je to negdje na ulazu u grad, ali mislim da sadašnja garnitura nema takvu viziju”, rekao je Hajdaš Dončić i dodao da Gordan Jandroković tamo neće voditi sjednice “jer HDZ neće pobijediti na izborima”.

"Sabor treba raspustiti odmah"

Sam je otvorio temu izbora, čiji datum se još uvijek ne zna. Svejedno, tvrdi, SDP je krenuo s kampanjom.

“Očekujemo izbore što prije, ali mogu biti bilo kad do devetog mjeseca. Nama je svejedno. Znamo svi da su blizu, a kad će biti ovisi samo o jednom čovjeku u Hrvatskoj. On odlučuje o svemu. I to nije predsjednik, on ima uzak manevarski prostor. Zbog situacije, smatramo da sabor treba raspustiti odmah”, kazao je potpredsjednik SDP-a.

Dario Hrebak smatra da je oporba sve oko Ivana Turudića prenapuhala.

“Nismo. Svim normalnim ljudima to je točka preokreta jer je vidljivo koliko duboko i daleko može ići tzv. europsko lice HDZ-a. Gospodin Narcis gura Hrvatsku prema Orbanovoj Mađarskoj ili Vučićevoj Srbiji. On je kontrol frik, želi kontrolirati apsolutno sve. Iz njegovo izričaja je vidljivo svima koji nisu “lagano retardirani u glavu”, mislim to pod navodnicima, želi kontrolirati procesima u DORH-u kako ne bi curile poruke kao u slučaju Turudića”, ističe Hajdaš Dončić.

"Plenković je kontrol frik"

“Ne treba nam sigurnosna poruka u ovoj situaciji. Vidim da taj čovjek nije za tu poziciju. Ako želim nekoga izabrati za neku funkciju, informirat ću se u SOA-i da mi napravi rezime neke osobe i tad vidim može li ili ne može.” Plenković je rekao upravo to.

“On je mogao naručiti bilo što. Vidljivo je da čovjek nije OK. Što će sigurnosna provjera za Turudića kad je dovoljno javnih informacija o njemu. Ima loš poslovni životopis i tko je normalan ne bi ga ni kandidirao. Naravno da postoje različite pravne igrarije, ali tog čovjeka se ne kandidira, točka”, zaključio je Siniša Hajdaš Dončić.

Pročitajte više