hak: ceste zaleđene i opasno skliske

U sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj ceste su opasno skliske, kiša koja od podneva povremeno pada posvuda se ledi u dodiru sa tlom, glavne su ceste uglavnom samo mokre, budući da su posute solju i agregatom, no vozači se upozoravaju na opreznu vožnju budući da i na i na njima ima dionica koje su zaleđene, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

U Gorskom kotaru glavne su ceste posute i uglavnom samo mokre a kiša se ledi na lokalnim i županijskim cestama.

Kiša se također ledi na tlu u Podravini, Hrvatskom zagorju i Prigorju. Kolnici su opasno skliski a promet se odvija krajnje otežano osobito na lokalnim i županijskim cestama.

Županijska cesta Donji Lapac-Bjelopolje i nadalje je zbog zimskih uvjeta zatvorena za promet teretnih vozila iznad 7,5 tona, a osobna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Trajektni promet redovit je na svim linijama.

Prijevoz specijalnog tereta kreće se danas od 5 sati ujutro, smjerom Čakovec-Zagreb-Karlovac-Slunj-Gračac-Obrovac-Benkovac- Drniš-Imotski-granični prijelaz Vinjani, gdje se očekuje u kasnim večernjim satima. Vozači posebno oprezni moraju biti kod pretjecanja.

Danas od 17 sati do sutra do 13 sati, zbog remonta pruge Ogulin-Knin-Split, na raskrižju pružne dionice Kosovo-Knin i županijske ceste (Ramljane-Orlić) ta se cesta zatvara za promet. Obilazak je moguć smjerom: (D1) Biskupija - Orlić - Riđane - Zvjerinac (D33).

Pročitajte više