HAK - I jutros magla

MAGLA, koja ponegdje smanjuje vidljivost samo na 50 metara, tijekom jutra će usporavati promet na cestama u nizinskim predjelima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na A-1 Bosiljevo-Mala Kapela kao i na dionicama cesta D-1 Klapavica-Gračac-Otrić i D-27 Gračac-Obrovac smanjuje vidljivost na 50, a na širem području Gospića i Korenice na 50 do 100 metara.

Na većini cesta u Slavoniji vidljivost je, mjestimice, smanjena na 100 metara.

U dijelu sjeverozapadne Hrvatske, posebice na području Krapine i na A-4 Goričan-Varaždin-Breznički Hum-Ivanja Reka, vidljivost je smanjena na 150 metara, kao i na A-6 tunel Tuhobić-čvor Vrata, te od mosta Kamčnik do čvora Vrbovsko. Jednako je i na A-3 od Nove Gradiške do Slavonskog Broda i dalje do Velike Kopanice.

Na dionici V. Kopanica-Županja vidljivost je smanjena na 200 metara. Magla je i na A-1 od Gornje Ploče do tunela Sveti Rok.

UHAK uozorava na vlažne i skliske kolnike u područjima s maglom, a u Zagorju i dijelu Slavonije na mokre ceste zbog rosulje.

Na cestama koje prolaze usjecima, posebno na području Gorskog kotara, Like i Dalmatinske zagore, kao i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale, mogući su odroni kamenja i zemlje.

Na autocesti A-1 Bosiljevo-Mala Kapela postavlja se zvučni zid uz oba vozna traka, i to od 75. do 78. kilometra, i od 69. do 68. kilometra autoceste, pa je na tim mjestima brzina vožnje ograničena na 60 kilometara na sat, a promet se odvija pretjecajnim tracima.

Zbog radova na novoj dionici autoceste A-1, Gornja Ploča-Zadar promet prema Šibeniku preusmjeren je na izlaz Zadar 2, preko Smilčića i dalje prema Benkovcu ili Zadru.

U tunelu Bristovac na istoj autocesti, zbog radova na voznom traku u oba smjera, brzina vožnje ograničena je na 40 kilometara na sat.

Putnički je promet na graničnim prijelazima bez duljih zadržavanja.

U Sloveniji je obavezna zimska oprema za vozila, koja podrazumijeva četiri zimske gume ili četiri ljetne, uz lance u prtljažniku, a najmanja dubina utora na gumama mora biti četiri milimetra.

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

(Hina) pp jn

Pročitajte više