HAK upozorava: Jak vjetar usporava promet

Foto: FaH

ZBOG prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) vozi se otežano na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru Zagreba, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A2 Zagreb - Macelj, zbog radova između čvorova Zaprešić i Zabok, kolona je oko tri kilometra u smjeru Zagreba.

Jak vjetar usporava promet

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zbog jakoga vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na dionicama autocesta: A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići (ograničenje brzine od 40 kilometara na sat te A6 Rijeka - Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 na mostu Gacka. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na graničnome prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana) promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženoga kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više