HAK UPOZORAVA Kod Lučkog kolona dugačka dva kilometra, pripremite se na gužve i čekanja

Foto: Hina

NA VEĆINI cesta u smjeru mora, ali i obrnuto, prema unutrašnjosti, promet je vrlo gust, kao i na ulazu na otok Krk te na ostalim cestama u priobalju. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, kažu iz HAK-a. Na pojedinim graničnim prijelazima zabilježena su i višesatna čekanja.

Autocesta A1

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, a kod naplatnih postaja Demerje nema dužih čekanja.

Promet teče uz povremene zastoje i u koloni u pokretu između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru mora. Između čvorova Ogulin i Brinje na 98. km u smjeru mora vozi se usporeno zbog teretnog vozila u kvaru. Kod čvora Gornja Ploča u smjeru Zagreba prometuje se usporeno u koloni dugoj oko 3 km zbog prometne nezgode koja se dogodila 500 m prije čvora Gornja Ploča. Vozila su oko 9 sati uklonjena s kolnika, ali promet si dalje odvija usporeno.

Istarski ipsilon

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će na snazi danas od 4 do 14 sati i sutra od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 i dijelu Ličke magistrale.

Zatvorene ceste


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Privremena regulacija

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Danas od 7 do 20 sati prekinut je promet na dionici županijske ceste ŽC5140 Krasno Polje-Švica-Otočac. Obilazak je ŽC5140 Lipovlje-Kuterevo, i obrnuto.

Oprez

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
 

 

Pročitajte više