Halid Bešlić u nesreći izgubio puno krvi, očekuju ga dodatne operacije

STANJE folk pjevača Halida Bešlića, koji je jučer rano ujutro teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Sarajevu,  je nepromijenjeno te se pacijent i dalje nalazi u snu, javlja bosanskohercegovački portal Sarajevo-X.

> Dino Bešlić: Moj otac je nastradao na ledu

Glasnogovornica Sveučilišnog kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je da će Bešlić dulje vrijeme ostati uspavan kako bi postupak oporavka nakon nesreće i kirurškog zahvata za pacijenta bio što bezbolniji. Bešliću su u bolnici morali šivati i jezik, koji je navodno pregrizao prilikom nesreće, a to je jedan od glavnih razloga zbog čega je danas podvrgnut traheotomiji, odnosno kirurškom zahvatu kojim se pacijentu radi otvor na vratu kako bi mu se omogućilo nesmetano disanje.

Nakon nesreće Halid Bešlić je navodno izašao iz svog sponzorskog automobila Škoda Superb i sam je pozvao Hitnu pomoć. Također je mobitelom nazvao svoga menadžera i rekao mu da je nastradao.

Dnevni avaz piše da je Bešlić na mobitel nazvao menadžera i prijatelja Damira Ramljaka kojemu je rekao: "krv, buraz, krv."

"Koliko sam ga u tom trenutku uspio razumjeti, rekao mi je - nastradao sam. Rekao mi je da na mjestu nesreće čeka policiju i da nikome ništa ne govorim. Ali, pozvao sam njegovog sina Dinu da provjeri u kakvom je stanju" - ispričao je Ramljak Dnevnom avazu.

Bešlićev sin Dino jučer nam je rekao da je zdravstveno stanje njegovog oca "dobro" osim desnog oka koje je teško oštećeno i za koje niti liječnici nažalost ne daju dobre prognoze. Strahuju naime da je pjevač na tom oku trajno izgubio vid. Ovu je informaciju potvrdila i glasnogovornica SKCS-a koja je Dnevnom avazu rekla da liječnici nisu optimistični kada je u pitanju vidna funkcija Bešlićevog desnog oka.

Prema neslužbenim saznanjima Dnevnog avaza, pjevač je u nesreći izgubio dosta krvi, a pored toga je ozlijedio jezik koji mu je šivan. Pored toga je ozlijedio i vilicu zbog čega je nakon oftamološkog zahvata podvrgnut zahvatu rekonstrukcije lica. Predviđa se da će biti podvrgnut dodatnim operacijskim zahvatima, međutim zasad je rano govoriti o njihovom broju i opsegu.

Hitna pomoć nije odmah reagirala

Portal Pincom.info javlja da služba hitne medicinske pomoći u Sarajevu nije odmah htjela reagirati na pozive mještana koji su se okupili oko pjevačevog automobila nakon nesreće.

Dispečer u službi hitne pomoći je mještaninu koji ga je zvao mobitelom rekao da najprije pozovu policiju, pa tek ako policija potvrdi da je intervencija potrebna poslat će ekipu hitne medicinske pomoći.

Kombi Hitne pomoći došao je nakon policijskog vozila odnosno nakon poziva policije, ispričao je jedan mještanin Kobilje Glave kraj Vogošće gdje se nesreća dogodila. Mještani su uvjereni da je u slučaju pravodobne reakcije stanje Halida Bešlića moglo biti bolje te negoduju zbog sporog odaziva na njihov poziv.

U hitnoj pomoći se brane kako su česte žrtve neodgovornih pojedinaca koji iz zabave zovu hitnu pomoć, zbog čega je uvedena procedura prema kojoj je policija ta koja daje potvrdu o potrebi pozivanja hitne pomoći.

Sreća u nesreći

Prema izjavama koje su očevidci Bešlićeve nesreće dali za Pincom.info, prava je sreća da se nesreća dogodila na dijelu ceste gdje nema betonskih potpornih zidova niti kuća, već je automobil izletio uz uski odvodni zemljani kanal.

"Prošao sam tuda svega nekoliko minuta nakon nesreće. Policija je već bila na licu mjesta, no oni nisu željeli davati informacije o Bešlićevom zdravstvenom stanju. Automobil nije izgledao previše oštećeno, barem izvana", kazao je taksist iz naselja Kobilja Glava dodajući da su se navodno u automobilu poslije nesreće mogli naći pramenovi kose.

Ostali stanovnici kažu da su nesreće na ovom dijelu ceste relativno česte, jer se pri nižim temperaturama na kolniku stvara skliski sloj leda.

Većina stanovnika nije čula niti vidjela nesreću, jer su svi bili u svojim kućama zbog nevremena sa susnježicom koje je u vrijeme nesreće prevladalo na tom području.

Počele kružiti priče da je Halid preminuo

Halidov sin Dino i supruga Sejda stalno su uz njega u bolnici, te su ga i posjetili nakon što se pjevačevo stanje stabiliziralo. Dino Bešlić danas je održao i izvanrednu konferenciju za novinare, a sve kako bi stao na kraj pričama da je njegov otac preminuo. "Za mene je najvažnije da je moj otac dobro i tu je kraj priče o nesreći", kaže Dino, koji je uvjeren da će liječnici spasiti Halidovo oko, koje je teško stradalo u nesreći.

R.I.
Foto: FTV

Pročitajte više