Hamenei: Napad na Iran bio bi "samoubojstvo"

VOJNI napad na Iran bio bi "samoubojstvo" za napadača, izjavio je u srijedu iranski vjerski vođa ajatolah Ali Hamenei, poslavši tako poruku upozorenja SAD.

U govoru pred desecima tisuća vjernika prigodom obilježavanja 14. godišnjice smrti osnivača Islamske Republike imama Homeinija, Hamenei je izjavio kako bi "vojnim napadom na Iran napadač počinio samoubojstvo".

"Vodstvo Islamske Republike neće voditi zemlju u rat protiv ikoga..., no iranski narod i čelnici branit će zemlju snažno i odlučno protiv svake agresije", dodao je vrhovni iranski vjerski autoritet.

Istodobno je upozorio i da SAD ne može svoje brojne protivnike jednostavno proglasiti teroristima.

"Postoje milijuni mladih u Afganistanu, Egiptu, Iraku, Saudijskoj Arabiji i drugim muslimanskim zemljama koji duboko mrze američku imperijalističku politiku, ali ih Washington ne može jednostavno proglasiti teroristima", rekao je Hamenei.

Također je istaknuo kako se SAD sad moraju boriti protiv nekih terorističkih skupina koje su same stvorile.

"SAD su davale podršku teroristima i diktatorima samo zato što su se oni suprostavljali Iranu i sad moraju platiti za svoje pogrešne političke procjene", rekao je Hamenei, govoreći o talibanima u Afganistanu i stranci Baas bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina.

Pročitajte više