ŠTO ĆE REĆI PLENKOVIĆ? Hasanbegović i Miro Kovač uhvaćeni na kavi u centru Zagreba

Foto: Sanjin Španović

ZLATKO Hasanbegović i Miro Kovač uhvaćeni su na zajedničkoj kavi u središtu Zagreba.

Prebjegli HDZ-ovac

Donedavni HDZ-ovac Hasanbegović posljednjih je dana u središtu zanimanja medija zbog svog prebjega među redove svoje prijateljice Brune Esih. Svrstao se na listu Brune Esih u kandidaturi za lokalne izbore. Samim time prouzročio je i svoje izbacivanje iz stranke jer je povrijedio statut HDZ-a.

>> HASANBEGOVIĆ IZDAO HDZ Drugi je na listi Brune Esih: "Svjestan je svih mogućih posljedica"

"Ključni poticaj za moj potez zapravo je politička moralna kaljuža koja je doživjela klimaks u tzv. saborskom preslagivanju. Razlozi se ne mogu sažeti u tri rečenice, o tome ću podrobnije idući tjedan", komentirao je Hasanbegović svoju odluku.

>> HASANBEGOVIĆ PRAVDA IZDAJU HDZ-a Na listi Brune Esih sam zbog političke moralne kaljuže


Već prije se Hasanbegović ponašao na način koji nije u skladu s uzusima Hrvatske demokratske zajednice, što je bilo najvidljivije u njegovom odbijanju podrške Dragi Prgometu, HDZ-ovom kandidatu za lokalne izbore. Nije bila tajna da je podržavao svoju prijateljicu Brunu Esih. Tada mu je Plenković otvoreno poručio da će snositi posljedice ako bude neposlušan.

"Očekujem od Hasanbegovića i svih članova HDZ-a u Zagrebu da čvrsto i angažirano podupru Dragu Prgometa u Zagrebu kao našega legitimnog, kvalitetnog kandidata koji će u Zagrebu i za sebe i za HDZ napraviti sjajan rezultat. Oni koji budu radili eventualno protiv našega kandidata, za to će snositi posljedice. Ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata" rekao je Plenković nakon objave kandidature Brune Esih.

Što se dogodilo nakon toga, poznato je. Hasanbegović je prvo glasao u saboru, omogućivši svojoj, sad već bivšoj stranci nestabilnu većinu. Sad kad je dezertirao, ostaje pitanje što će biti s HDZ-ovom većinom.

>> Zbog Hasanbegovića Plenković mora birati: Vjerodostojnost ili saborska većina



Plenkovićev unutrašnji protivnik


Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, kako se čini, također se ne slaže s vjetrom koji trenutno puše u stranci. Naime, prozivao je premijera zbog raskida s Mostom. Govorio je kako očekuje raspravu i o Hasanbegoviću i o raskidu koalicije s Mostom. Propitivajući odluke svog šefa, indirektno se stavio na stranu onih koji se ne slažu s Plenkovićevim naprasnim kadroviranjem.

"Ništa nema, ništa"

Index je kontaktirao Hasanbegovića.

Na upit o čemu razgovaraju na kavi, rekao nam je da ne budemo smiješni.

"Čovjek je išao u restoran i mene sreo. Ništa nema, ništa. Ako hoćete, možete i vi doći", rekao nam je.

Iako nismo uspjeli saznati o čemu su razgovarali bivši HDZ-ovac i sadašnji protivnik HDZ-ove politike, znakovito je da su se upravo njih dvojica, nakon dramatične situacije u vladi, odlučili na kavu u centru grada.
 

 

Pročitajte više