Potonuo brod kod Cresa, izvučeno osmero ljudi. Objavljeni detalji spašavanja

Foto: PU primorsko-goranska

JUČER, u nedjelju, u jutarnjim satima, u akvatoriju otoka Cresa brodica je ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid, objavila je policija.

U međuvremenu je na mjesto događaja stiglo i plovilo Sea help, a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osmero hrvatskih državljana, od kojih je troje djece te da nema ozlijeđenih.

Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD-a Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i odvesti ih do prostorija DVD-a Cres, odakle su se uputili na otok Krk, gdje su smješteni.

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba ni onečišćenja mora. Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje.

Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost, priopćila je policija.

Pročitajte više