Havarija trajekta u splitskoj luci

JADROLINIJIN trajket "Bartol Kašić", koji je prometovao na liniji Rogač na otoku Šolti - Split, prilikom pristajanja u splitsku luku udario je u obalu. U nesreći je, prema prvim podacima ozlijeđeno šest putnika, od kojih jedan teže; zadobio je prijelom kostiju, a nepoznato je kolika je materijalna šteta na trajektu i automobilima u brodskoj garaži. Navodno je ozlijeđen i jedan član posade koji se nalazio u strojarnici broda.

javlja da se nesreća dogodila oko 8:45 i neslužbeno saznaje da je pri uplovljavanju zakazala elektronika - komande broda, što je navodno onemogućilo uspješno pristajanje broda i prouzročilo nesreću.

Brodospasov tegljač Argus odsukao je trajekt i privezao ga uz gat u splitskoj trajektnoj luci, a svi ozlijeđeni putnici su u splitskoj bolnici i nalaze se van životne opasnosti.

Putnici koji su bili na trajektu po izlasku na kopno pričali su reporteru Radio Dalmacije kako je u brodu zavladao kaos i panika u trenutku udarca pramca "Bartola Kašića" u obalu splitske luke i ogorčeni su da ih kapetan broda preko razglasa nije upozorio kako se sprema nesreća. Nakon udarca su mnoge bebe poispadale iz kolica, a starije gospođe koje se nisu mogle održati na nogama, su popadale i pri tome zadobile ozljede.

Z.A.
Foto:

Pročitajte više