HB samostalno na izbore u Šibensko-kninskoj županiji

Potpredsjednik središnjice Hrvatskog bloka (HB) i tajnik Županijske organizacije HBa Jure Mula, privatni poduzetnik i povratnik iz dijaspore, bit će nositelj liste HBa za Skupštinu Šibenskokninske županije, u kojoj ta stranka prvi put sa svojom listom izlazi na lokalne izbore.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Županijske organizacije HB-a Živko Bulat kazao je da će ta stranka izići samostalno na izbore Županiji, u gradovima Šibeniku, Kninu, Drnišu, Vodicama i Skradinu te u većini općina. Napomenuo je kako u HB-u očekuju da će nakon izbora u Županijskoj skupštini imati barem tri vijećnika, koliko su imali i u dosadašnjem sazivu, te da će ponovno osnovati Klub vijećnika.

"Predizborni slogan Hrvatskog bloka "S mora, uz Krku k najvišem vrhu" postat će i temeljna odrednica u razvoju županije. Naš se program temelji na gospodarskom i posebno turističkom razvoju, na boljem iskorištavanju prirodnih izvora energije, kao što su sunce i vjetar, ali mislimo da županijska uprava mora prije svih rješavati komunalna pitanja", kazao je Jure Mula.

Dodao je kako nakon izbora HB ostaje otvoren za suradnju sa svim političkim strankama koje podupru njihov program.

"Nemamo glede toga predrasuda. Želimo boljitak Šibenko-kninskoj županiji, a svojim izbornim programom ciljamo na dio biračkog tijela koji nije zadovoljan sadašnjim stanjem", napomenuo je Mula.

(Hina) xzpod ymć

Pročitajte više