HBK: Hrvatska javnost ne zna dovoljno o socijalnom nauku Crkve

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PROČELNIK Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Stjepan Baloban istaknuo je kako je u hrvatskoj javnosti prisutan pojam socijalnog nauka Crkve, ali je premalo poznat njegov sadržaj pa Centar treba bolje upoznati javnost s baštinom socijalnog nauka, priopćeno je u srijedu iz HBK.

Na sjednici Upravnoga vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK, održanoj u utorak, Baloban je posebnu pozornost posvetio potrebi suradnje s medijima kako s Hrvatskom katoličkom mrežom i njezinim sastavnicama - Informativnom katoličkom agencijom i Hrvatskim katoličkim radijem - tako i s drugim crkvenim i svjetovnim medijima.

Kako bi blago socijalnoga nauka Crkve sadržano u brojnim crkvenim dokumentima postalo dostupnije široj javnosti u planu je izradba potpuno nove mrežne stranice Centra.

Spomenuta je važnost što boljeg upoznavanja hrvatske javnosti sa socijalnom enciklikom pape Franje Laudato si te je u tom smislu predviđeno održavanje prigodnoga skupa.

Kako bi se i mladi naraštaji senzibilizirali i oduševili za teme prihvaćeno je da tema socijalnog nauka Crkve bude tema za vjeronaučnu Olimpijadu 2020./2021. godine.

Među drugim aktivnostima Centra istaknuta je osobita važnost održavanja 6. hrvatskog socijalnog tjedna te je izražena snažna želja i spremnost da se taj projekt ostvari u što skorije vrijeme.

Sjednica Upravnoga vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK održana je pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića. Bila je to prva sjednica Vijeća nakon što su na proljetnom plenarnom zasjedanju HBK imenovani pročelnik Stjepan Baloban, tajnica Dubravka Petrović–Štefanac te suradnik za medije u Centru Zvonimir Ancić.

Pročitajte više