HČSP: Vrijeme je za izbore i smjenu "antihrvatske i antisocijalne izdajničke vlasti"

HRVATSKA čista stranka prava (HČSP) smatra da je vrijeme za izbore i smjenu, kako ocjenjuju, "antihrvatske, antisocijalne i izdajničke vlasti" te ponovni dolazak na vlast nacionalnih, domoljubnih i demokršćanskih stranaka, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik HČSP-a Luka Podrug.

Najavio je kako očekuje da će HČSP na predstojećim parlamentarnim izborima biti u pobjedničkoj ekipi, te je rekao da je stranačko predsjedništvo sa sjednice, održane u Gospiću, uputilo poziv na suradnju srodnim političkim strankama.

HČSP će tražiti poništenje presude "gospićkoj skupini" na riječkom Županijskom sudu jer drži da je to bio montirani politički proces koji se temeljio na lažni iskazima i dokazima beogradske Vojnomedicinske akademije i "deklariranog velikosrbina" Save Štrbca. Svjedoci smo primjene policijske sile protiv hrvatskih branitelja koji su prosvjedovali protiv takve presude jer je "očito nekome potrebno nasilje da bi se obračunao s političkim pritivnicima", tvrdi Podrug dodavši da se slično događa i u Srbiji.

Podrug je ocijenio da rasprava o privatizaciji "Sunčanog Hvara", davanje državnih jamstava privatnom brodogradilištu "Viktor Lenac" i, kako je ustvrdio, zloporaba položaja ministra Radimira Čačića koji izgradnju stanova iz programa POS-a namješta poduzeću svoje supruge, potvrđuju da aktualna vlast ne štiti interese hrvatskog naroda, te da je "anacionalna , antisocijalna i izdajnička".

U vezi s odlukom ministra hrvatskih branitelje Ivice Pančića o uskrati proračunskih sredstava HVIDR-i, Podrug tvrdi da Pančić to uvjetuje iskazivanjem lojalnosti, "a školovao se u Beogradu i skrivao od mobilizacije u Vukovaru".

Politički tajnik HČSP-a Ivan Gabelica prosvjedovao je što je, u povodu 10. travnja i 62. obljetnice uspostave Nezavisne Države Hrvatske, kao izraza povijesne težnje hrvatskog naroda za svojom državom, onemogućeno održavanje znanstvene tribine o NDH, jer je Europski dom otkazao unaprijed zakupljenu dvoranu, a korištenje prostora Novinarskog doma odbilo je i Hrvatsko novinarsko društvo. Gabelica tvrdi da iza tih zabrana stoji zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

(Hina) dm mć

Pročitajte više