HDSSB je od danas dio parlamentarne većine

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Josip Salapić izvijestio je u četvrtak kako se priključio Klubu zastupnika HSLS-a i HDS-a, a predsjednik njegove stranke Dragan Vulin poručio je da HDSSB tim činom postaje dio parlamentarne većine.

 "Pristupamo parlamentarnoj većini. Ovo je početak dugoročne suradnje", poručio je Vulin na konferenciji za novinare u Saboru, na kojoj je HDSSB-ov zastupnik Josip Salapić objavio da pristupa klubu HDS/HSLS-a.

 HDSSB ovim činom podržava Vladu Andreja Plenkovića i postaje dio parlamentarne većine koja je prepoznala i predložila mjere za oporavak Slanonije, istaknuo je predsjednik stranke.

 Salapić, jedini HDSSB-ov saborski zastupnik, istaknuo je da će kao član saborskog kluba bolje moći zastupati interese Slavonije u Saboru.

 Presudnu ulogu za tu njegovu odluku odigrao je, kaže, premijer Andrej Plenković, premijerov odnos prema Slavoniji i najavljena ulaganja u to područje. 

 Na novinarsko pitanje je li to korak ka suradnji HDZ-a i HDSSB-a na lokalnim izborima, Vulin je odgovorio kako ništa do sada konkretno nije dogovoreno.

 "Ubuduće ćemo razgovarati o tome i konkretnije", odgovorio je Vulin.

Pročitajte više