HDSSB spreman podržati Škoru za gradonačelnika

"MI SMO spremni podržati Škoru za gradonačelnika Osijeka", kazao nam je danas Vladimir Šišljagić, naglašavajući da HDSSB još uvijek nije ostvario nikakve kontakte s potencijalnim koalicijskim partnerima, ali dodaje da su, što se njih tiče, sve opcije otvorene.

"Miroslav Škoro za gradonačelnika"  - je problem u pregovorima između relativnog pobjednika HSP-a i HDZ-a, koji im već tjedan dana odbija dati odlučan odgovor hoće li sudjelovati s njima u vlasti. Zbog toga se HSP već počeo okretati SDP-u, koji im ne hrli u zagrljaj, pa je Đapić u neslužbenim kontaktima već pokazao prve znake malodušnosti, ako ne i pomirenje  sa činjenicom da neće formirati vlast.

Što se Đapić čudi?

Šišljagić kaže da će njegova stranka ipak pričekati da Đapić kao relativni pobjednik iskoristi svoje legitimno pravo i pokuša formirati vlast. Činjenicu da šef HSP-a želi biti gradonačelnik, a ne prepustiti to mjestu raspjevanom kandidatu HDZ-a, Šišljagić komentira sa - "hm, čudno".

"Najmanje razloga da se čudi ovom zahtjevu HDZ-a ima Đapić, jer je on na prošlim izborima sa četiri vijećnika uvjetovao gradonačelničku funkciju i većinu", kaže Šišljagić.

Za odgodu ZERP-a glasali bi i da je SDP na vlasti

Upitali smo Šišljagića hoće li im se biračko tijelo protiviti tome da se nakon svega što se događalo ranije između tih dviju stranaka, HDSSB složi s HDZ-om i na lokalnoj razini, kao što je to već učinio na nacionalnoj, sinkronizirano dižući ruke na najkontroverznijim izglasavanjima.

"U određenim stvarima s HDZ-om se složiti ne možemo, ali to ne znači da ne možemo s njima surađivati. Oni su podržali naš projekt za Slavoniju, a i mi smo glasali za odgodu ZERP-a jer je to bilo u interesu Hrvatske. Nama je kazalište u Saboru nepotrebno i jednako bi glasali i da je SDP bio na vlasti", tvrdi Šišljagić.

A.B.
Foto: L.T.

Pročitajte više