HDZ će u rujnu definirati predizborne akcije u svim županijama

HDZ će u rujnu u Zagrebu i svim županijama održati lokalne stranačke sabore, na kojima će definirati strateška i politička pitanja vezana uz predizbornu kampanju.

Izjavio je to nakon poslijepodnevnog sastanka Predsjedništva HDZ-a, zatvorenog za javnost, glasnogovornik stranke Ratko Maček.

Predsjedništvo najveće oporbene stranke danas je odlučivalo i o operativnom djelovanju svojih središnjih tijela u predizbornoj kampanji, no po Mačekovim riječima, HDZ će o tome konkretnije izvijestiti tek kada im bude poznat konačan datum izbora.

Glasnogovornik HDZ-a nije želio podrobnije govoriti niti o stranačkim aktivnostima tijekom ljeta, što je također bila jedna od tema sastanka, rekavši kako one ovise o razvoju političke situacije i aktualnosti političkih tema u vremenu koje nam predstoji.

Po Mačekovim riječima Predsjedništvo HDZ-a izrazilo je veliko zadovoljstvo današnjim susretom predsjednika HDZ-a Ive Sanadera s predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem, a vrlo je dobrim ocijenilo i "odjeke osmog općeg sabora" te stranke u Hrvatskoj i inozemstvu.

Predsjedništvo je, kazao je Maček, podržalo i potpredsjednika te stranke i velikogoričkog gradonačelnika Ivana Šukera u "nastojanjima za rješenje krize vlasti u Velikoj Gorici".

Kriza vlasti u Velikoj Gorici koja je trajala više od mjesec dana, jučer je završena potpisivanjem nove koalicije između HDZ-a, DC-a i dvoje nezavisnih zastupnika.

Pročitajte više