HDZ konačno priznao da je HTV njihova stranačka televizija

Foto: Hina, Screenshot: HRT

HDZ se na svojim službenim stranicama i društvenim mrežama pohvalio time kako “opet otvaraju dopisništva HRT-a koja su ukinuli Radman i SDP”. To je naslov teksta na HDZ-ovoj internetskoj stranici o tome kako je “državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (i član Predsjedništva HDZ-a), Zvonko Milas u petak u Hrvatskom saboru podnio, punim nazivom, Izvješće o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2016. godinu”.

“Opstojnost i prosperitet hrvatskog naroda izvan RH predstavljaju važan preduvjet za ostvarivanje cjelovitoga demografskog, političkog i gospodarskog potencijala Republike Hrvatske”, izjavio je HDZ-ovac Milas u saboru.

U svojem izlaganju Milas je naročito istaknuo da su HDZ i Katolička Crkva kao prst i nokat: “Također, važno je istaknuti konstruktivnu suradnju s Katoličkom Crkvom, odnosno s Hrvatskom inozemnom pastvom (Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu zajednički je ured Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine - op. ur.) i hrvatskim katoličkim misijama koje su desetljećima bile nositelji očuvanja hrvatskog identiteta diljem svijeta.”

HDZ se hvali da je pokrenuo Peti kanal HTV-a za dijasporu

Onda je došao vrhunac Milasova izlaganja: “Mogu najaviti da u Mostaru i Sarajevu uskoro ponovno otvaramo HRT-ova dopisništva koja je bez nekoga suvislog objašnjenja ukinuo Gordan Radman u mandatu SDP-ove vlade, a da od 1. siječnja kreće tzv. Peti kanal HTV-a za hrvatsko iseljeništvo.”

Dakle, jedan državni dužnosnik, za kojeg službena stranica HDZ-a naglašava i da je član predsjedništva HDZ-a, 'de facto' se hvali time kako on i HDZ upravljaju, navodno, javnom televizijom HTV. HDZ se čak i na Twitteru hvali da oni kao stranka otvaraju dopisništva navodno javne televizije HTV-a u susjednoj državi. Naravno, nije nikako iznenađenje da je HRT zapravo u službi HDZ-a i njegove politike, ali je ipak novost da se tako bez zadrške to priznaje, pa čak i naglašava, od strane samog HDZ-a.

Pritom je ironično što se izlaganje šefa Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH iskoristilo za napad na SDP. Naime, spomenuti je Ured osnovan 2012. godine, za vrijeme vlade Zorana Milanovića i Kukuriku koalicije. HDZ-ovac Milas ne bi imao dakle svoju aktualnu poziciju u državnoj administraciji da je nije osnovao SDP.

Pročitajte više