HDZ koristi policiju u obračunu s Milanovićem. Pogledajte snimke i fotografije

Foto: Screenshot, Facebook

Nastavlja se obračun predsjednika Zorana Milanovića, koji pretendira biti mandatar, i HDZ-ovog tehničkog ministra Olega Butkovića koji je nositelj liste te stranke u 8. izbornoj jedinici, a Butković je sada u tom obračunu posegao za novim adutom - policijom.

Milanović je jutros odgovorio HDZ-ovom Olegu Butkoviću, koji ga je prozvao za pomaganje osobi pod sankcijama protiv Rusije, poručivši mu da "laže i izmišlja" te ga je nazvao "žmuklerom i lopinom".

"Butko će u zatvor ako ne bude Turudić državni odvjetnik, a njega ćemo smijeniti. Kakvo lobiranje kod banaka? Za što? Čovjek nije pod sankcijama i zbog toga će Butko biti tužen i uzet će mu i gebis. Ostat će bez svega. Kako možete trgovati utjecajem da biste nekome učinili uslugu koja mu ne treba? Nikada nije bio pod sankcijama. Ali Butko je slabo pismen. Sitni je žmukler i lopina, pokvarenjak", poručio je Milanović komentirajući prozivke ministra, potpredsjednika vlade i HDZ-a Butkovića o tome da je kod banaka lobirao da se otvori račun Željku Runji, bivšem potpredsjedniku ruske državne naftne kompanije Rosnjeft.

Butković objavio video na kojem pjeva s policijom

Ubrzo nakon novog Milanovićevog obraćanja Butković se ponovo javio na Fejsu. I to tako što je objavio video na kojem pjeva s - policijom.

"Zorane, čujem da si mi danas opet prijetio u ime svog rođaka naftaša. Baš si se unervozio, a ja evo pivam s njima dok mi ih ti i rođak ne pošaljete da mi uzmu sve. P.S. Ko piva, zlo ne misli. Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je Butković. 

Na videu on i još jedan HDZ-ov ministar, Tomo Medved, pjevaju s policajcima "Ćiribiribela".

 

Od pitanja što policajci imaju uopće pjevati s ministrima, ovdje se pojavljuje još veći problem.

Butković je, naime, direktno policiju stavio u svoju službu i u službu njegova obračuna s Milanovićem porukom: "ja evo pivam s njima dok mi ih ti i rođak ne pošaljete da mi uzmu sve". 

Možda i najeksplicitnije HDZ-ovo korištenje policije u predizborne svrhe, ali ne i jedino

Radi se o možda i najeksplicitnijem HDZ-ovom korištenju policije u predizborne svrhe dosad, no svakako ne i jedinom. HDZ-u je korištenje policije gotovo pa praksa u predizbornoj kampanji, a posebno u obračunima s Milanovićem. 

Prije Butkovića se s Milanovićem prepirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. I on je u svom obračunu s Milanovićem iskoristio policiju.

Milanović je tada kritizirao nekontrolirane ulaske migranata u zemlju, na što mu je Božinović odgovorio: "Svi oni koji kažu da se naša granica ne štiti nemaju razloga za brigu. Poručujem im da mogu mirno spavati!"

Uz to je stavio sliku na kojoj sa smiješkom pozira s pripadnicima specijalne i interventne policije uz državnu granicu. 

Svi oni koji kažu da se naša granica ne štiti, nemaju razloga za brigu. Poručujem im da mogu mirno spavati!

Posted by Davor Božinović on Wednesday, March 20, 2024

Čekamo odgovor MUP-a

Index je MUP-u poslao upit kako komentiraju objavu ministra Olega Butkovića koji je snimku na kojoj pjeva s policijskim službenicima iskoristio u prepirci s predsjednikom Zoranom Milanovićem te napisao da "piva s njima" dok ne budu poslani da ga uhite. 

Pitali smo ih i zašto su policajci uopće pjevali s Butkovićem i Medvedom te smatraju li Butkovićevu objavu neprimjerenim korištenjem policije u predizborne odnosno političke svrhe. 

Odgovor ćemo objaviti kada pristigne. 

Pročitajte više