HDZ o akciji Uskoka u Makarskoj: Ovo je SDP-ova afera

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (SDP) potvrdio je danas za N1 da policijski istražitelji po nalogu USKOK-a izuzimaju dokumentaciju iz gradske uprave koja je povezana s više projekata: WTA turnira, nadstrešnice na tržnici, reorganizaciji gradske uprave i popločavanja javnih površina.

Tvrdi da to traje već više od godinu dana, a mahom se, uvjeren je, sve radi na temelju anonimnih prijava što ih podnose lokalni HDZ-ovci.

“HDZ nas anonimno prijavi, USKOK to provjerava, a onda HDZ to objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ne bojimo se ničeg, jer od kad smo preuzeli vlast sve radimo po zakonu”, uvjerava Paunović.

HDZ je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio status o akciji Uskoka u Makarskoj u kojem optužuju oporbu da ne poštuje presumpciju nevisnosti kada su osumnjičeni članovi HDZ-a. Tvrde i da HDZ ne utječe na rad DORH-a. 

Status prenosimo u cijelosti.

HDZ: Grbin stoji iza svega, to se nije moglo raditi bez njegovog znanja!

"SDP AFERA 'MAKARSKA'. Ako je u pitanju bilo koja osoba na bilo koji način povezana s HDZ-om, iz udružene oporbe i na najmutniju indiciju o eventualnom kriminalu traže 'hapšenja', unaprijed donose presude o 'višegodišnjoj robiji', odmah optužuju premijera, zahtijevaju sječu glava i izvanredne izbore.

No kad se radi o Grad Makarska u kojem je partija na vlasti - muk. Ako i budu reagirali, pozvat će se na presumpciju nevinosti - za koju ne mare kad su u pitanju drugi. A u Makarskoj se istražuje ne 1, nego 5-6 slučajeva (mogućih) pronevjera i pogodavanja...

"Što bi iz oporbe poručivali da gradonačelnik nije član SDP-a"

Stoga zamislimo što bi iz oporbe na prvu loptu poručivali da makarski gradonačelnik NIJE član partije. U izjavama samo zamijenite SDP s HDZ-om, Grbina s Plenkovićem.

Grmoja: Grbin je morao znati za ovu kriminalnu hobotnicu! Nakon što MOST pobijedi na izborima 2024., ne gine mu zatvor!

Benčić: Nema teorije da Grbin, kao šef SDP-a, nije stajao iza svega. To se nije moglo raditi bez njegove naredbe ili makar suglasnosti!

Grbin: SDP je Makaranima oteo njihov voljeni grad, zarobio ga u korupciju! Tražimo Paunovićevu ostavku i prijevremene izbore. Ne sutra, nego - jučer!

Raspudić: Nije slučajno Bulj u koaliciji sa SDP-om u Grad Sinj. Svi su oni dio iste kriminalne mreže!

Ahmetović: Grbin je otac sukoba interesa i nepotizma! Stvarno je vrijeme da se SDP zakonom odstrani iz društva!

Penava: Je li Paunović Srbin?

Kekin: Afera 'Makarska' vodi do samog vrha SDP-a! Paunović je, uostalom, šef partije u Makarskoj!

Orešković: Grbin je najkorumpiraniji predsjednik SDP-a, rodonačelnik pljačke! Članove partije treba tretirati kao naciste nakon Drugog svjetskog rata!

Milanović: Pošast korupcije i zlouporabe javnog novca opasno razara lokalne sredine koje vodi SDP!

"DORH ne radi po nalogu vlasti kao u SDP-ovu mandatu"

I to je ta razlika između HDZ-a i oporbe (i Milanovića): mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen, a tko oslobođen. Ne generaliziramo. Korupcija ima svoje ime i prezime. Nema nedodirljivih.

DORH jednako istražuje sve, od vrha do dna, više ne radi po nalogu izvršne vlasti kao u SDP-ovu mandatu. Pritom poštujemo presumpciju nevinosti i neovisnost pravosudnih tijela - koja treba pustiti da bez političkih pritisaka rade svoj posao. Posao za koji su ta tijela nadležna u pravnoj državi - premda bi u revolucionarnoj oporbi htjeli i hapsiti i isljeđivati i tužiti i presuđivati. Osim, naravno, ako se radi o njima samima", piše HDZ.

„Grbin stoji iza svega, to se nije moglo raditi bez njegovog znanja!“

 

Pročitajte više