HDZ obilježio 14. obljetnicu osnutka

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) proslavila je večeras na prigodnoj svečanosti u prostorijama NK Jarun 14. obljetnicu osnutka stranke.

Predsjednik stranke Ivo Sanader podsjetio je da je prije 14 godina u prostorijama NK Jarun osnovan HDZ, te da je u prvih deset godina postojanja stranka, predvođena prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, postigla velike rezultate i najveće političke ciljeve hrvatskog naroda, stvaranje hrvatske države.

"U devedesetim godinama na trima parlamentarnim izborima hrvatski glasači dali su nam mandat, i na to razdoblje smo ponosni", rekao je Sanader.

Dodao je da je HDZ, nakon smrti dr. Tuđmana i gubitka parlamentarnih izbora 3. siječnja 2000., prešao u oporbu te prošao kroz vrlo težak proces konsolidacije stranke.

"Danas je HDZ, nakon tog uspješnog procesa, ponovno najjača stranka", ocijenio je Sanader, dodavši da tome u prilog govore sva istraživanja javnog mijenja. "Ponosni smo na to, a ja se za taj uspjeh mogu zahvaliti i našem članstvu i pristašama koji su najzaslužniji za to", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Na večerašnjem okupljanju u prostorima NK Jarun nazočan je bio stranački vrh HDZ-a a odigrana je i prijateljska nogometna utakmica.

Pročitajte više